Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Companiile din industria prelucrătoare au primit în ianuarie comenzi noi mai mari cu 7,9%

Companiile din industria prelucrătoare au primit în ianuarie comenzi noi mai mari cu 7,9%

15 martie 2019 ECONOMIE


Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna ianuarie, comenzi noi mai mari cu 7,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de News.ro.

În decembrie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 4,7% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 7,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,1%), industria bunurilor intermediare (+8,7%) şi în industria bunurilor de capital (+8,5%).

În schimb, industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 2,1%.

În 2018, comparativ cu 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 15,8%. 

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *