Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Sibiu: Noile reglementări privind relațiile de muncă, prezentate experților contabili și contabililor autorizați de inspectori ai ITM

CECCAR Sibiu: Noile reglementări privind relațiile de muncă, prezentate experților contabili și contabililor autorizați de inspectori ai ITM

21 martie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


La sediul Filialei CECCAR Sibiu s-a desfășurat luni, 11 martie a.c., o întâlnire a profesioniștilor contabili cu specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), fiind prezentate cele mai recente modificări legislative de interes pentru experții contabili și contabilii autorizați, dar și alte acte normative importante din domeniul relațiilor de muncă.

Inspectorii ITM au abordat prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, îndeosebi aspectele privind aplicarea salariilor în domeniul construcțiilor și modificările aduse în statutul zilierilor.

De asemenea, inspectorii de muncă au adus în discuție și modificările survenite prin adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 937/2018 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, la final fiind discutate aspecte privind gestionarea timpului de muncă, respectiv privind sănătatea și securitatea în muncă a salariaților.

ITM Sibiu a fost reprezentat la întâlnire de către Lucian Radu, inspector șef adjunct, Adriana Lucia Faur, șef al Serviciului control și relații de muncă, și Angela Domnariu, șeful Biroului securitate și sănătate în muncă. (D.C.)


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *