Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Dolj și DGRFP: Seminar pe teme fiscale, pentru clarificarea aspectelor tehnice privind completarea și depunerea Declarației unice

CECCAR Dolj și DGRFP: Seminar pe teme fiscale, pentru clarificarea aspectelor tehnice privind completarea și depunerea Declarației unice

5 martie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Filiala CECCAR Dolj, în colaborare cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP), a organizat miercuri, 27 februarie a.c., un seminar pe teme fiscale, la care au participat experți contabili, contabili autorizați și stagiari.

Tema principală a discuțiilor a fost modul de completare a Declarației unice, specialiștii Fiscului soluționând cu acest prilej diferite aspecte tehnice care necesitau clarificări, semnalate de profesioniștii contabili.

Reamintim că, în acest an, Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Termenul de depunere a formularului în acest an este 15 martie, inclusiv.

DGRFP a fost reprezentată la seminar de către Camelia Elisa Cioroianu, consilier al Serviciului asistență contribuabili din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), Maria Fotescu, inspector al AJFP, respectiv Marina Onofrei, inspector al Serviciului declarații persoane fizice.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *