Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Cluj: Seminar cu tema Tranzacțiile cu nerezidenții: aspecte fiscale, în colaborare cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai

CECCAR Cluj: Seminar cu tema Tranzacțiile cu nerezidenții: aspecte fiscale, în colaborare cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai

22 martie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


În data de 14 martie a.c., Filiala CECCAR Cluj a organizat un seminar cu tema Tranzacțiile cu nerezidenții: aspecte fiscale, în colaborare cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Invitatul special al evenimentului a fost Sorana Cernea, partener al companiei de consultanță fiscală, contabilitate, audit și consultanță juridică TPA România.

Lucrările seminarului au fost deschise de către conf. univ. dr. Adrian Groșanu, președintele Consiliului Filialei CECCAR Cluj, care a făcut o prezentare succintă a biografiei Soranei Cernea și a companiei pe care o reprezintă, subliniind profesionalismul și realizările remarcabile ale invitatului special.

În continuare, partenerul TPA România a făcut o trecere în revistă a veniturilor impozabile ale contribuabililor nerezidenți, prezentând ulterior obligațiile declarative ale nerezidenților/plătitorilor de venit, modul de aplicare a convențiilor de evitare a dublei impuneri, precum și problema detașării salariaților în cadrul prestărilor de servicii transnaționale. Partea a doua a seminarului a fost alocată prezentării și analizei a numeroase studii de caz privind tranzacțiile cu nerezidenții și a impozitării acestora.

La eveniment au participat peste 150 de membri CECCAR, stagiari, studenți și reprezentanți ai altor categorii profesionale interesate de fiscalitate. (D.C.)


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *