Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Bacău și ITM: Seminar de instruire în domeniul SSM și pentru prezentarea noilor prevederi privind relațiile de muncă în domeniul construcțiilor

CECCAR Bacău și ITM: Seminar de instruire în domeniul SSM și pentru prezentarea noilor prevederi privind relațiile de muncă în domeniul construcțiilor

6 martie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Miercuri, 27 februarie a.c., profesioniști contabili din județul Bacău, membri ai filialei CECCAR, au participat la un seminar de instruire privind noutățile din domeniul sănătății și securității în muncă, respectiv pentru prezentarea noilor prevederi privind relațiile de muncă în domeniul construcțiilor.

La eveniment, la invitația președintelui filialei, Radu Făghiean, și a directorului executiv, Constantin Păstrăv, au participat, în calitate de speakeri, Brândușa Bucătaru și Mihai Diaconescu, inspectori în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, informează cotidianul „Deșteptarea”.

Potrivit relatării jurnaliștilor, inspectorul Mihai Diaconescu a prezentat auditoriului o sinteză a Legii privind securitatea și sănătatea în muncă. Au fost explicate obiectivele acestui act normativ și modul în care trebuie instruiți și testați angajații unei firme, dar și cum trebuie comunicate la ITM evenimentele care vizează SSM. Nu au fost omise nici problemele care pot apărea la deplasarea salariaților de acasă la serviciu sau în interesul serviciului.

Pe de altă parte, Brândușa Bucătaru a abordat modificările din domeniul relațiilor de muncă ca urmare a prevederilor OUG nr. 114/2018, punând accentul pe noul cuantum al salariului minim obligatoriu în activitățile de construcții. Reprezentanta ITM a discutat cu experții contabili și contabilii autorizați despre modul în care se acordă acest salariu și despre facilitățile care pot fi acordate firmelor de profil.

La seminar, delegații ITM au purtat un dialog cu profesioniștii contabili și pe teme precum modificarea Legii zilierilor sau a Legii privind internshipul. (D.C.)


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *