Prima pagină

CECCAR Maramureș: Modificările aduse Declarației unice, explicate membrilor filialei de reprezentanți ai AJFP

11 februarie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


În data de 31 ianuarie a.c., la sediul Filialei CECCAR Maramureș s-a desfășurat o întâlnire a membrilor, experți contabili și contabili autorizați, la care au participat și reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice. Instituția a fost reprezentată de Ileana Lenghel și Elena Borcea, din cadrul Serviciului Asistență Contribuabili.

Cele două reprezentante ale AJFP au detaliat profesioniștilor contabili modificările aduse modelului Declarației unice din acest an, ulterior fiind prezentate membrilor filialei CECCAR și alte noutăți legislative cu incidență fiscală, precum Hotărârea Guvernului nr. 937/2018 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în platăOrdonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și Legea nr. 354/2018 pentru completarea art. 105 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Nu în ultimul rând, la întâlnirea membrilor filialei cu delegatele AJFP au fost discutate prevederile Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară, respectiv aspectele tehnice ale Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 3.893/2018 privind deschiderea contului unic pentru achitarea amenzilor contravenționale potrivit prevederilor Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *