Prima pagină

CECCAR Covasna: Noutățile fiscale privind prestarea serviciilor de restaurant sau catering, prezentate membrilor filialei

28 ianuarie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


La finalul anului trecut, experți contabili și contabili autorizați din județul Covasna au luat parte la o întâlnire de lucru pentru a le fi prezentate noutățile legislative de interes pentru profesie.

În prima parte a reuniunii, Levente István Bögözi, expert contabil, a abordat aspectele tehnice necesare pentru obținerea unor informații fiscal-contabile din Spațiul Privat Virtual atât pentru persoane juridice, cât și pentru persoane fizice.

În continuare, Paraschiva Tankó, auditorul de calitate al Filialei CECCAR Covasna, a prezentat prevederile Ordinului nr. 3.659/2018 din 26 noiembrie 2018 pentru aprobarea Instrucțiunilor de aplicare unitară a prevederilor art. 291 alin. (2) lit. e) și alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, document care, între altele, reglementează principalele elemente care stau la baza încadrării din punctul de vedere al TVA a operațiunilor realizate de persoanele impozabile ca reprezentând: a) livrări de alimente, pentru care se aplică cota redusă de TVA de 9%; b) prestări de servicii de restaurant sau catering, pentru care se aplică cota redusă de TVA de 5%, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, care se încadrează la codul NC 22 03 00 10 și pentru care se aplică, de asemenea, cota de TVA de 5%.

Ultima intervenție a aparținut președintelui Consiliului filialei, Benkő Pál, care a vorbit membrilor despre noutățile fiscale apărute în perioada 13 noiembrie-10 decembrie 2018.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *