Prima pagină

CECCAR Vrancea: Masă rotundă cu tema Expertiza contabilă judiciară

12 decembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


În data de 7 decembrie a.c., Filiala CECCAR Vrancea a organizat o masă rotundă cu tema Expertiza contabilă judiciară. La întâlnirea  desfășurată în sala de consiliu a Tribunalului Vrancea au participat experți contabili, membri ai Grupului Experților Judiciari, și magistrați, judecători din cadrul instanțelor de judecată vrâncene.

Dezbaterea a fost condusă de către președintele Filialei CECCAR Vrancea, Georgeta Gorghiu, expert contabil, și vicepreședintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Dinu Jelea. Din partea Consiliului Superior al CECCAR, la eveniment a luat parte Teodor Badea, expert contabil.

„Discuțiile au vizat diferite aspecte întâlnite în activitatea de expertiză contabilă judiciară, printre care: modalitățile de numire a experților contabili, inclusiv în expertizele judiciare cu componentă fiscală; onorariile provizorii și suplimentare; necesitatea întâlnirii experților contabili cu judecătorii, în camera de consiliu, pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de obiectivele expertizei, precum și pentru stabilirea duratei necesare efectuării expertizei și a onorariului. Concluzia întâlnirii a fost că buna comunicare între experții contabili judiciari și judecători este esențială pentru îmbunătățirea activității de expertiză contabilă judiciară”, au indicat reprezentanții filialei.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *