Prima pagină

CECCAR Constanța: Prezentarea noutăților legislative de interes pentru profesie, în parteneriat cu DGRFP și ITM

28 decembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


La finalul lunii noiembrie, peste 70 de membri ai Filialei CECCAR Constanța au participat la o masă rotundă pentru prezentarea noutăților legislative, organizată în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Alături de experți contabili și contabili autorizați, la eveniment a participat, din partea filialei, directorul executiv, Vasile Buzoescu. Printre subiectele abordate pe parcursul întâlnirii s-au numărat prevederile HG nr. 807 din 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și ale OUG 28/1999 privind obligativitatea utilizării caselor de marcat electronice fiscale. De asemenea, profesioniștii contabili au discutat cu reprezentanții DGRFP despre soluționarea neconcordanțelor din Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național conform  OPANAF 2.264/2016, apărute în Spațiul Privat Virtual, respectiv despre plafonul valoric până la care terenurile vândute de persoanele fizice nu se impozitează.

Specialistul ITM a abordat aspecte referitoare la reglementările legale privind depunerea dosarului de pensionare în cazul femeilor de peste 63 de ani, programarea concediului de odihnă pentru salariați și modalitățile de corectare a raportărilor în aplicația Revisal.

DGRFP a fost reprezentată de Liliana Ogreanu și Cristian Trandafilidis, consilieri superiori în cadrul Biroului Ajutor de stat și practici reglementate, respectiv Doina Cazacu, consilier superior în cadrul Biroului Asistență contribuabili al Administrației Județene a Finanțelor Publice, iar ca delegat din partea ITM a participat Didina Mititelu, șeful Corpului de control.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *