Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Afacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în octombrie, cu un avans de 6,6%

Afacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în octombrie, cu un avans de 6,6%

5 decembrie 2018 ECONOMIE


Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 6,6%, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de News.ro.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, ca serie brută, cu 2,3%.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere de 6,6% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,8%).

În octombrie, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat un avans de 2,9% datorită creşterilor din vânzările de produse nealimentare (+5,1%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,8%) şi din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,5%).

În primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere a înregistrat o creştere de 5,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,1%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 10,7% faţă de 2016, ritm scăzut faţă de cel înregistrat anul anterior.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *