Prima pagină

Parteneriatul tradițional CECCAR-CNIPMMR

7 noiembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


Președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, expert contabil, a participat la Topul Național al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Redăm, în continuare, mesajul transmis cu acest prilej reprezentanților mediului de afaceri.

„Acolo unde se întâlnesc antreprenorii, trebuie să fie și contabilii; aceasta se știe din viața reală, din businessurile pe care le conduceți.

N-am să trec acum în revistă toate subiectele discutate. Cred că ceea ce vă afectează pe dumneavoastră ne afectează și pe noi. Cred că ar trebui să punem în evidență câteva aspecte la care – cel puțin noi, ca profesie – ne-am gândit, pentru că și noi, la rândul nostru, suntem antreprenori. Care sunt provocările globalizării și tehnologiei asupra businessurilor, asupra modelelor de business? Bineînțeles, noi, ca profesie, ne-am pus această întrebare: cum ne vor afecta și cum va trebui să răspundem, cu toții, cel mai bine acestor provocări pentru a le transforma în oportunități?

Este evident că rolul nostru trebuie să devină din ce în ce mai important, trebuie să fim mai aproape de dumneavoastră, trebuie să transmitem, poate, mai bine mesajele către autoritățile și instituțiile partenere de reglementare, astfel încât cu toții să putem găsi cele mai bune soluții. Consensul, cred, este greu de găsit, dar crearea unui parteneriat în care dialogul să fie cel care să ghideze identificarea soluțiilor reprezintă, în opinia noastră, soluția pe care cu toții ne-o dorim.

În final, aș vrea să vă spun că noi, ca profesie, suntem pregătiți să facem față acestor noi provocări – globalizarea și tehnologia – și, în măsura în care veți apela la sfaturile noastre, la ideile noastre, vom fi acolo și vom răspunde. De aceea, am să închei prin a vă spune: «ContaȚi pe Noi. ContaȚi, cu Noi. Întotdeauna!»”.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *