Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Satu Mare: Marți, 27 noiembrie, dezbatere pe tema Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

CECCAR Satu Mare: Marți, 27 noiembrie, dezbatere pe tema Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

26 noiembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


Marți, 27 noiembrie a.c., sediul Filialei CECCAR Satu Mare va găzdui o dezbatere pe tema Legii nr.196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

Alături de experți contabili și contabili autorizați din județ, la întâlnire vor participa, din partea Primăriei Municipiului Satu Mare, Georgeta Baica, șef Serviciu Relații Publice, și Monica Caia, consilier în cadrul Compartimentului Civic și Asociații de proprietari.

Actul normativ pe baza căruia profesioniștii contabili vor discuta cu reprezentanții municipalității a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 660 din 30 iulie 2018. Legea reglementează aspectele juridice, economice și tehnice cu privire la „înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari din cadrul condominiilor formate din cel puțin trei unități de proprietate imobiliară”.

De asemenea, potrivit dispozițiilor generale, documentul reglementează „administrarea, întreținerea și folosirea imobilelor sau grupurilor de imobile din condominii care au în structura lor locuințe sau spații cu altă destinație decât aceea de locuință, aflate în proprietatea a cel puțin trei persoane fizice sau juridice, fiecare proprietar având o proprietate individuală și o cotă-parte indiviză din proprietatea comună”. Legea nr. 196/2018 se aplică proprietarilor, chiriașilor, asociațiilor de proprietari și asociațiilor de chiriași din condominii.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *