Prima pagină

CECCAR Mehedinți: Noutățile legislative, discutate de profesioniștii contabili din județ cu specialiști ai AJFP

23 noiembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


Filiala CECCAR Mehedinți a organizat, în data de 15 noiembrie a.c., o masă rotundă pentru discutarea modificărilor legislative din domeniul financiar-contabil apărute în ultima perioadă. La întrunire au participat, alături de experți contabili și contabili autorizați din județ, executivul filialei și reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Mehedinți: Iriza Sever și Bogdan Doandeș, ambii din cadrul Serviciului de metodologie.

Discuțiile dintre profesioniștii contabili și delegații AJFP au vizat prevederi ale următoarelor acte normative: Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (OPANAF) nr. 2.601/2018 pentru modificarea Normelor privind utilizarea declarațiilor vamale simplificateOPANAF nr. 3.456/2018 privind modificarea și completarea unor reglementări contabileOPANAF nr. 2.716/2018 pentru modificarea OPANAF nr. 3.610/2016 privind organizarea activității de administrare a contribuabililor mijlociiOPANAF nr. 2.761/2018 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en detail produse energetice și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

„Pe lângă actele normative amintite, au fost abordate două spețe cu privire la implicațiile contabile și fiscale generate de achiziționarea din Germania a unui autoturism de către o persoană neînregistrată în scopuri de TVA, precum și obligația de întocmire a Declarației unice de către o persoană fizică care a început să desfășoare activitatea în mod independent în luna octombrie 2018, care nu mai obține alte venituri și care dorește să dețină calitatea de asigurat la sistemul de asigurări sociale”, au specificat reprezentanții Filialei CECCAR Mehedinți.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *