Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Brașov și AJOFM: Întâlnire de lucru cu tema Prevederi legislative privind stimularea forței de muncă pentru angajatori, angajați sau persoane în căutarea unui loc de muncă

CECCAR Brașov și AJOFM: Întâlnire de lucru cu tema Prevederi legislative privind stimularea forței de muncă pentru angajatori, angajați sau persoane în căutarea unui loc de muncă

7 noiembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


La începutul lunii octombrie, Filiala CECCAR Brașov a organizat o întâlnire de lucru a profesioniștilor contabili din județ cu reprezentanți ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Experți contabili și contabili autorizați, membri ai filialei, au discutat cu specialiști ai instituției aspecte privind prevederile legislative privind stimularea forței de muncă pentru angajatori, angajați sau persoane în căutarea unui loc de muncă.

„Au fost prezentate subvențiile acordate angajatorilor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, măsurile de stimulare a forței de muncă, cum ar fi prima de inserție, prima de relocare, prima de mobilitate și prima de activare. Membrii filialei au primit răspunsuri avizate la neclaritățile expuse”, a transmis conducerea Filialei CECCAR Brașov.

Potrivit celei mai recente centralizări la nivel de județ, în evidențele AJOFM erau înregistrați 6.331 șomeri indemnizați și neindemnizați la finele lunii august 2018, iar rata șomajului era de 2,41%. Cei mai mulți șomeri locuiesc în mediul rural, 4.609 persoane.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *