Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Bacău: Precizări despre tratamentul fiscal al veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, cu prilejul unui seminar organizat împreună cu AJFP

CECCAR Bacău: Precizări despre tratamentul fiscal al veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, cu prilejul unui seminar organizat împreună cu AJFP

27 noiembrie 2018 PROFESIA CONTABILĂ


Experți contabili și contabili autorizați din județul Bacău au participat la finele lunii octombrie la un seminar unde au aprofundat, împreună cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), noutățile fiscale relevante pentru profesie. Întâlnirea de lucru a fost găzduită de sala de curs „Ion Ionescu de la Brad” a Filialei CECCAR Bacău, discuțiile fiind moderate de către Radu Mihai Faghiean și Constantin Păstrăv, președintele, respectiv directorul executiv al filialei Corpului.

Au participat la eveniment, din partea AJFP, Elena Bărbieru și Bogdan Bărbieru, din cadrul Biroului Servicii Contribuabili.

Profesioniștii contabili au discutat pe îndelete cu delegații AJFP Bacău despre noile prevederi privind aparatele de marcat fiscale, fiind abordate însă și subiecte precum modalitățile de repartizare a dividendelor, sponsorizările efectuate de microîntreprinderi sau calendarul obligațiilor fiscale în luna noiembrie 2018. Totodată, s-au făcut precizări referitoare la tratamentul fiscal al veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală și veniturilor din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă.

De asemenea, membrii filialei au fost informați despre avantajele utilizării Spațiului privat virtual (SPV).


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *