Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Acţiunile europene au atins cel mai ridicat nivel din ultima lună, susţinute de titlurile bancare

Acţiunile europene au atins cel mai ridicat nivel din ultima lună, susţinute de titlurile bancare

8 noiembrie 2018 ECONOMIE


Acţiunile europene au atins joi cel mai ridicat nivel din ultima lună, continuând evoluţia pozitivă de după alegerile din Statele Unite, datorită rezultatelor financiare bune raportate de Societe Generale, Commerzbank şi Sodexo, care au atenuat îngrijorările legate de o încetinire a creşterii profiturilor, transmite Reuters, conform News.ro.

Indicele pan-european  STOXX 600 este în urcare cu 0,33%, după un avans de până la 0,6% pe parcursul tranzacţiilor, la cel mai ridicat nivel după 10 octombrie.

Indicele STOXX 50, al celor mai importante acţiuni din zona euro, a urcat cu 0,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,4%, iar CAC 40 al bursei din Paris tot cu 0,4%.

Indicele titlurilor băncilor şi companiilor de asigurări a înregistrat între cele mai bune performanţe, avansând cu 1,1%, iar indicele companiilor din sectorul călătoriilor a consemnat la rândul său o evoluţie favorabilă, datorită rezultatelor trimestriale peste aşteptări obţinute de Sodexo.

Titlurile Sodexo, a doua mare companie de catering la nivel mondial, au urcat cu 6%, la cel mai ridicat nivel după luna martie.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *