Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Facebook îşi va dubla spaţiile de birouri deţinute la Londra, dând un vot de încredere Marii Britanii

Facebook îşi va dubla spaţiile de birouri deţinute la Londra, dând un vot de încredere Marii Britanii

24 iulie 2018 ECONOMIE


Facebook îşi va dubla prezenţa la Londra, prin cumpărare a aproape 56.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în două clădiri din King’s Cross, unde vor exista 6.000 de posturi de lucru, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Compania nu a precizat câte locuri de muncă noi va crea în capitala britanică, dar anticipează că numărul de angajaţi va ajunge la 2.300 până la sfârşitul anului. Anul trecut, Facebook a înfiinţat 800 de locuri de muncă în Londra.

Directorul general al Facebook pentru Europa de Nord, Steve Hatch, a declarat că Facebook a dezvoltat multe din produsele sale importante, inclusiv serviciul Workplace şi aplicaţiile pentru căştile de realitate virtuală Oculus, la Londra.

”Informaţiile de astăzi reflectă angajamentul nostru faţă de Marea Britanie şi dorinţa noastră de dezvoltare a afacerii şi a economiei britanice”, a afirmat Hatch într-un comunicat.

Anunţul Facebook reprezintă un vot de încredere acordat Marii Britanii, într-o perioadă de incertitudini provocate de ieşirea ţării din Uniunea Europeană, în primăvara viitoare. Eşecul unui acord comercial cu UE ar putea provoca un Brexit dur, care ar putea afecta creşterea economică şi locurile de muncă.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *