Home
  • Home
  • ECONOMIE
  • România a înregistrat în iulie a doua mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din UE

România a înregistrat în iulie a doua mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din UE

5 septembrie 2017 ECONOMIE


România a înregistrat în iulie a doua mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 8,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, în timp ce avansul din UE a fost de 2,7%, iar în zona euro de 2,6%, potrivit datelor publicate marţi de biroul european de statistică, Eurostat și citate de News.ro.

Cea mai mare creştere a vânzărilor de retail a avut loc în Slovenia, de 10%, în timp ce un ritm ridicat a consemnat şi Polonia, de 7,9%. Singura scădere a avut loc în Belgia, de 1%.

România s-a plasat pe poziţia a doua şi comparativ cu luna iunie, înregistrând un avans al vânzărilor cu amănuntul de 1,2%, la egalitate cu Suedia, pe primul loc fiind Slovenia, cu 1,4%.

La nivelul UE, vânzările cu amănuntul au scăzut în iulie cu 0,2%, iar în zona euro cu 0,3%. Cele mai mari scăderi au avut loc în Germania (-1,2%), Croaţia (-1,1%), Estonia şi Austria (ambele cu -1%).

Insitutul Naţional de Statistică a anunţat luni că volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul a crescut în iulie cu 1,2% faţă de iunie, dinamica anuală accelerând la 10,1%.

În perioada ianuarie-iulie 2017, vânzările cu amânuntul, care sunt principalul indicator al consumului privat (principala componentă a PIB) au consemnat un avans anualizat de 8,1%, evoluţie susţinută de majorarea venitului real disponibil al populaţiei, accelerarea creditării în lei şi climatul pozitiv din piaţa imobiliară şi din piaţa financiară.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site stochează anumite date ale utilizatorilor. Aceste date sunt folosite pentru a oferi o experiență personalizată și pentru a monitoriza anumite aspecte legate de experiența oferită, în conformitate cu Regulamentul European General Privind Protecția Datelor. Dacă decideți să renunțați la orice tip de monitorizare, un fișier de tip cookie va fi implementat în browserul dvs. pentru a reține, timp de un an, alegerea făcută.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. 

Accept (I Agree)   |   Refuz (I Deny)

1917