Home
  • Home
  • ECONOMIE
  • Numărul de locuinţe construite în primul semestru al anului, în scădere

Numărul de locuinţe construite în primul semestru al anului, în scădere

8 septembrie 2017 ECONOMIE


Numărul de locuinţe construite în primul semestru al anului a fost de 23.057, în scădere cu 1.049 faţă de semestrul 1 din 2016, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), citate de News.ro. Pe medii de rezidenţă, în trimestrul 2 al anului cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (7.380), ceea ce reprezintă 56,9% din numărul total.

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul II 2017, faţă de trimestrul II 2016, numărul locuinţelor terminate atât din fondurile publice cât şi din cele private a crescut cu 319, respectiv cu 138 locuinţe.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului locuinţelor terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti–Ilfov (+619 locuinţe), Nord–Est (+294), Centru (+195), Sud–Muntenia (+148) şi Vest (+25).

Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord–Vest (-516 locuinţe), Sud–Est (-287) şi Sud–Vest Oltenia (-21).

Pe medii de rezidenţă, în semestrul I 2017, cele mai multe locuinţe au fost date în folosinţă în mediul urban, ca pondere reprezentând 57,6% din total.

Repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în semestrul I 2017, faţă de semestrul I 2016, a scăzut numărul locuinţelor realizate din fonduri private cu 1619 locuinţe, în schimb a crescut numărul locuinţelor realizate din fonduri publice cu 570 locuinţe.

Distribuţia în profil regional pune în evidenţă o scădere a numărului de locuinţe terminate, în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord–Est (-443 locuinţe), Vest (-367), Sud-Est (-299), Nord–Vest (-172) şi Sud–Vest Oltenia (-2). Creştere a numărului de locuinţe terminate s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Centru (+164 locuinţe), Bucureşti–Ilfov (+54) şi Sud-Muntenia (+16).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site stochează anumite date ale utilizatorilor. Aceste date sunt folosite pentru a oferi o experiență personalizată și pentru a monitoriza anumite aspecte legate de experiența oferită, în conformitate cu Regulamentul European General Privind Protecția Datelor. Dacă decideți să renunțați la orice tip de monitorizare, un fișier de tip cookie va fi implementat în browserul dvs. pentru a reține, timp de un an, alegerea făcută.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. 

Accept (I Agree)   |   Refuz (I Deny)

1861