Home
  • Home
  • ECONOMIE
  • Investiţiile în economia naţională au scăzut cu 0,2% în primul semestru

Investiţiile în economia naţională au scăzut cu 0,2% în primul semestru

8 septembrie 2017 ECONOMIE


Investiţiile nete în economia naţională în primul semestru al anului au însumat 29.794,7 milioane lei, fiind în scădere cu 0,2% comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Cele mai mari scăderi s-au înregistrat la capitolul alte cheltuieli cu 10,1% şi la utilaje, inclusiv mijloace de transport, cu 0,6%. În cazul investiţiilor în lucrări de construcţii noi acestea au crescut cu 2,2%, potrivit datelor INS, citate de News.ro.

În semestrul 1 din 2017 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în construcţii cu 3,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. 34,4% din investiţiile nete au fost orientate către industrie, fiind în scădere cu 0,7% faţă de perioada similară din 2016.

În trimestrul al doilea din 2017 investiţiile nete în economia naţională au însumat 16.900,6 milioane lei, în creştere cu 1,9%, comparativ cu trimestrul doi din 2016.

În T2 din 2017 comparativ cu T2 din 2016 se înregistrează o creştere de 6,9% la utilaje (inclusiv mijloace de transport), în timp ce investiţiile nete în alte cheltuieli şi în lucrări de construcţii noi au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,7%.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site stochează anumite date ale utilizatorilor. Aceste date sunt folosite pentru a oferi o experiență personalizată și pentru a monitoriza anumite aspecte legate de experiența oferită, în conformitate cu Regulamentul European General Privind Protecția Datelor. Dacă decideți să renunțați la orice tip de monitorizare, un fișier de tip cookie va fi implementat în browserul dvs. pentru a reține, timp de un an, alegerea făcută.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. 

Accept (I Agree)   |   Refuz (I Deny)

1857