Home
  • Home
  • ECONOMIE
  • Investiţii de 155 milioane euro în infrastructura de gestionare a apei

Investiţii de 155 milioane euro în infrastructura de gestionare a apei

5 septembrie 2017 ECONOMIE


Comisia Europeană a aprobat României investiţii de 155 milioane de euro în şase mari proiecte de infrastructură în domeniul gestionării apei, din Fondul de coeziune, în scopul îmbunătăţirii colectării, tratării şi distribuţiei apei în întreaga ţară.

“Politica de coeziune investeşte pentru ca fiecare cetăţean să aibă în permanenţă acces la apă curată, protejându-se astfel, în acelaşi timp, atât sănătatea acestora, cât şi mediul înconjurător”, a declarat comisarul european Corina Creţu, citată de News.ro.

Din totalul sumei alocate, 18 milioane de euro vor fi folosite pentru construcţia şi renovarea a 18 puţuri de adâncime şi a 3 staţii de tratare a apei în judeţul Argeş, pentru aproximativ 200.000 de persoane ca beneficiari finali.

Fonduri de 6,3 milioane de euro vor finanţa renovarea a două rezervoare şi construcţia a 10 kilometri de reţea de distribuţie a apei în judeţul Dâmboviţa.

Pentru judeţul Maramureş, au fost alocate 21 de milioane de euro pentru lucrări de extindere a reţelei de distribuţie a apei, cu aproximativ 60 de km, de care vor beneficia 230.000 de locuitori.

În judeţul Prahova, vor fi investite 46 de milioane de euro pentru construcţia şi modernizarea a 7 staţii de tratare a apei, având ca beneficiari 167.000 de locuitori.

Fonduri de 12,6 milioane de euro vor finanţa un acces mai bun la apa potabilă în judeţul Satu Mare, în principal prin forarea a patru puţuri de adâncime şi extinderea reţelei de canalizare cu 40 de km

Alte 51 de milioane de euro vor servi la îmbunătăţirea accesului la apă pentru 179.000 de locuitori din judeţul Vaslui – proiectul, care are în vedere zonele urbane ale localităţilor Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti, presupunând construirea şi renovarea a peste 130 de km din reţeaua de alimentare cu apă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site stochează anumite date ale utilizatorilor. Aceste date sunt folosite pentru a oferi o experiență personalizată și pentru a monitoriza anumite aspecte legate de experiența oferită, în conformitate cu Regulamentul European General Privind Protecția Datelor. Dacă decideți să renunțați la orice tip de monitorizare, un fișier de tip cookie va fi implementat în browserul dvs. pentru a reține, timp de un an, alegerea făcută.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. 

Accept (I Agree)   |   Refuz (I Deny)

1861