Home
  • Home
  • ECONOMIE
  • Ministerul Finanţelor a luat cu împrumut 500 milioane lei până în februarie 2019

Ministerul Finanţelor a luat cu împrumut 500 milioane lei până în februarie 2019

28 august 2017 ECONOMIE


Ministerul Finanţelor a plasat luni titluri de stat de 500 milioane lei (109 milioane euro) scadente în 25 februarie 2019, la un randament mediu în creştere la 1,27% pe an, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR) și citate de News.ro.

Băncile participante la licitaţie au oferit 1,24 miliarde lei, de peste două ori ori mai mult decât valoarea anunţată.

Randamentul mediu obţinut de bănci a fost de 1,27% pe an, iar cel maxim – 1,28%.

În 13-14 iulie, la licitaţia precedentă pentru aceeaşi scadenţă, Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de 805 milioane lei, la un randament mediu de 1,21% pe an.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 1,35%.

Ministerul Finanţelor şi-a propus pentru luna august să împrumute de pe piaţa internă 3,1 miliarde lei, la care s-ar putea adăuga 345 milioane lei prin licitaţii suplimentare, nivelul fiind semnificativ sub cel din lunile anterioare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site stochează anumite date ale utilizatorilor. Aceste date sunt folosite pentru a oferi o experiență personalizată și pentru a monitoriza anumite aspecte legate de experiența oferită, în conformitate cu Regulamentul European General Privind Protecția Datelor. Dacă decideți să renunțați la orice tip de monitorizare, un fișier de tip cookie va fi implementat în browserul dvs. pentru a reține, timp de un an, alegerea făcută.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. 

Accept (I Agree)   |   Refuz (I Deny)

1901