Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Preţurile petrolului scad din cauza incertitudinilor legate de capacitatea producătorilor de reducere a producţiei

Preţurile petrolului scad din cauza incertitudinilor legate de capacitatea producătorilor de reducere a producţiei

28 noiembrie 2016 ECONOMIE


Preţurile petrolului sunt în scădere luni, continuând evoluţia negativă de vineri, din cauza reapariţiei incertitudinilor legate de capacitatea principalilor producători de a conveni reducerea producţiei, la reuniunea OPEC de miercuri, transmite Reuters, citat de News.ro.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut cu până la 2%, în jurul orei 7:50 GMT (ora locală 9:50) fiind tranzacţionat în declin cu 0,74%, la 46,89 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a recuperat o parte din pierderi, fiind în scădere cu 0,78%, la 45,7 dolari pe baril.

Vineri, preţurile petrolului au coborât cu peste 3%, din cauza dezacordurilor între statele din cadrul OPEC şi din afara organizaţiei, precum Rusia, despre cât de mult al trebui redusă producţia pentru a reduce oferta excedentară de pe piaţa mondială, care a dus la scăderea cotaţiilor la mai puţin de jumătate comparativ cu 2014.

În pofida acestor incertitudini, traderii se aşteaptă la o anumită formă de restricţionare a producţiei, în această săptămână.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *