Prima pagină

Preţurile petrolului scad cu peste 1%; Rusia nu va participa la reuniunea OPEC

29 noiembrie 2016 ECONOMIE


Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 1% din cauza temerilor investitorilor legate de capacitatea membrilor OPEC de a reduce în mod real producţia la reuniunea de miercuri, în timp ce Rusia a anunţat că nu va participa la discuţii, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Rusia a precizat însă că este posibilă o întâlnire ulterioară între reprezentanţi ai OPEC şi ai producătorilor de petrol din afara organizaţiei.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în scădere cu 1,14%, la 47,69 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, este în declin cu 1,06%, la 46,58 dolari pe baril.

Reprezentanţii statelor OPEC se întâlnesc miercuri, la Viena, pentru a discuta un acord de reducere a producţiei de petrol, care să limiteze oferta excedentară de pe piaţa mondială. Preţurile petrolului au scăzut la mai puţin de jumătate începând din vara anului 2014.

Potrivit analiştilor băncii Goldman Sachs, sunt necesare negocieri intense pentru ca miercuri să fie posibil un acord.

Dacă statele OPEC vor conveni reducerea producţiei de petrol la 32,5 milioane de barili pe zi, de la 33,83 milioane de barili pe zi în octombrie, preţurile petrolului ar putea urca rapid la peste 50 de dolari pe baril, consideră analiştii Goldman Sachs şi ai Barclays.

În lipsa unui acord, preţul mediu al petrolului va fi de 45 de dolari pe baril, până vara viitoare, potrivit analizei Goldman Sachs.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *